Unieke handgemaakte meditatiemat

Onze handgemaakte meditatiematten zijn uniek door hun afmeting, materiaal én ontwerp. Ze bieden ondersteuning en dus comfort voor enkels en/of knieën tijdens het mediteren. Door het unieke ontwerp nemen ze weinig ruimte in; ze zijn makkelijk oprol- of opvouwbaar. Makkelijk om mee te nemen naar je mindfulness-, Tai Chi -, yoga-, Zen- , meditatieles of workshop, voor je retraite of op reis.beschrijving meditatiemat

 

Buitenhoes: 100 % katoen, van een stevige canvas. De hoes is te wassen op 40 graden. 
De buitenhoes is rondom versierd met een gestikte rand van 2 bij 4 cm en voorzien van een kleine lerenlabel met Chi'zz erop.
Afmeting: 66/68 cm bij 33 cm. Hoogte bij kapok ± 5 cm hoog, bij zadelvilt ± 2 cm .
 
Binnenhoes
Voor de binnnenhoes is de keuze tussen wol of zadelvilt. 
 
Onze Wol is afkomstig van het schapenras Walliser Schwarznase en gaat vanaf vacht tot aan de binnenhoes door onze hand. Eigenschap van wol is warm, vochtdoorlatend en veerkrachtig. 
 
Zadelvilt heeft als kwaliteit dat het stevig en isolerend is (warmte/kou). Ook dit is een mooi natuurproduct. Zadelvilt is werkelijk waar paardenzadels mee gevuld worden. 
 

Meditatiehouding 

Je legt de meditatiemat vóór je kussen neer en laat je enkels of knieën hierop rusten; door de isolerende functie en zachtheid vermindert het stagnatie in de bloedsomloop (slapende of krampende voeten/benen).